Etableringen av ladetårn for den elektrisk baserte tungtransporten skjer i et samarbeid mellom Furulund Kro og Fast Charge - Hafslund. Ladetårnene er anlagt i forlengelsen av den store og mye benyttede parkeringsplassen for langtransporter som Furulund over tid har utviklet helt for egen regning.

Statens Vegvesen er en sentral medspiller også denne gang. Tidligere har vegvesenet og Furulund samarbeidet om å sette opp et moderne sanitæranlegg for langtransportsjåfører. 

Kortreist strøm

Om kort tid begynner vegvesenet byggingen av et solcelleanlegg vis a vis Furulund, så å si i veikanten på E18.

- Vegvesenet skal ikke på noen måte bli kraftprodusent. Men det politiske signalet er at man ønsker å se hvordan allerede båndlagt areal eventuelt kan brukes til produksjon av solstrøm. Anlegget vi bygger i Stokke er i første rekke tenkt som en test- og læringsarena, forteller avdelingsingeniør Tore Jan Hansen til stokkemagasinet.no.

Solcelleanlegget vil dekke 8-10 mål i veiskråningen mellom E18 og pukkverket. Anlegget vil være knyttet sammen med ladestasjonen på Furulund. Strømleveransen fra anlegget vil imidlertid være beskjedent i den store sammenhengen. Kunnskapsinnhentingen er det viktigste, understreker Hansen.

Kortreist strøm

Allerede til sommeren regner man med at solcelleanlegget kan levere de første «kortreiste» kilowattimene til ladestasjonen på Furulund-siden av E18.

En rekke aktører i transportbransjen, vegvesenet, kommuner og strømleverandører kommer til å følge nøye med på pilotprosjektet. Transportnæringen også.

Hansen er overbevist om at Furulunds og Sandefjord kommunes svært framoverlente holdning og tilrettelegging for prosjektet kommer til å danne mønster for mange andre kommuner i tida framover.