Delt i fem grupper, har «etterforskerne» fordypet seg i ulike temaer. De har for det meste holdt til på Bygdetunet med Signe Hultgren som tilrettelegger. Det er jo her det aller meste av kilder, dokumentasjon og fysiske gjenstander fra krigsårene er å finne.

Bygdetunets initiativ

Initiativet til prosjektet kom fra Bygdetunets daglige leder. Hultgren synes det er storartet at så mange unge ville være med og løfte fram den lokale krigshistorien med ungdommers nysgjerrighet og tilnærming.

- De har jo et helt annet blikk for eksempel for digitale hjelpe- og virkemidler enn oss litt eldre. På utstillingen kommer det godt fram. De har blant laget QR-koder som bringer besøkende til videosnutter og digitale informasjonstavler. Alt er blitt til underveis i prosjektet, forteller Hultgren og berømmer samarbeidet med Pål Sørli, lærer på ungdomsskolen.

Utstillingen i Hauganhuset vil være åpen på 17. mai  under feiringen på Bokemoa. Ellers vil den vises hver søndag i sommersesongen. 

I kommende printutgave av Stokkemagasinet har vi snakket med flere av «etterforskerne»og der forteller vi mer om prosjektet.